Meny

Stegen för en säljare

När ni funderar på att sälja er bostad bokar vi in ett möte hos er eller på vårt kontor. Vi går igenom det bästa upplägget för er bostadsförsäljning. Vi värderar bostaden och förklarar också i detalj hur försäljningsprocessen går till.

Homestyling

Vi erbjuder våra kunder möjlighet att tillsammans med oss gå igenom vad ni kan göra för att förbereda bostaden inför fotografering och visning. Det är många gånger de små detaljerna som gör den stora skillnaden. A och O är att skapa en röd tråd i hemmet och att skapa rymd. Detta för att göra ett så lugnt intryck som möjligt och lämna utrymme åt de potentiella köparna, så att de kan känna igen sig själva i den nya bostaden.

Proffsfotograf

Presentationen av er bostad är viktig. Vi vill att den ska hålla hög kvalitet. Därför har vi en proffsfotograf som kommer ut och fotograferar er bostad. Dessa bilder använder vi sedan i marknadsföringen.

Besiktning - energideklaration – dolda felförsäkring

Vid försäljning av en fastighet är det bra att göra en grundläggande kontroll av fastigheten, detta görs av en besiktningsman. Det är en trygghet för er som säljer, men även för den som ska köpa. Om det finns små brister på fastigheten kan ni här åtgärda dessa innan försäljningen börjar. Vid samma tillfälle kommer även er fastighet att energideklareras, vilket är ett lagkrav från och med 1 januari 2009.

Önskar ni känna er ännu mer trygga kan man teckna en Dolda-felförsäkring mot dolda fel. Som alla försäkringar så täcker den inte alla dolda fel men en hel del av dem. Mer om detta kan man läsa om i försäkringsvillkoren. 

Bostadsbeskrivning

Efter att ni haft en konsultation med vår stylist och vår fotograf tagit bilder på er bostad är det dags för en bostadspresentation. Ansvarig fastighetsmäklare beskriver er bostad och en presentation börjar ta form med de bilder som fotografen tagit. Självklart godkänner ni texterna innan försäljningen påbörjas. När texterna är färdiga gör vi en broschyr över er bostad. Denna delas ut till spekulanter på visningen.

Marknadsföring

Nu gäller det att få så många som möjligt att få upp ögonen för din bostad. Ju fler som blir nyfikna och kommer på visningarna, desto fler antalet seriösa spekulanter, vilket är avgörande för att få ett så bra pris som möjligt.

Det här är våra primära marknadsföringskanaler:

  • Publicering på: maklarteamet.se, hemnet.se, booli.se
  • Tidning: Finnveden.Nu
  • Skyltfönster: Vårt kontor, bank och skyltskåp Gnosjö
  • Kundregister: Stort aktuellt kundregister
  • Sociala medier: Facebook och Instagram

Visningar

Hos oss är det alltid personliga och bokade visningar. Detta gör att kunden i lugn och ro kan gå igenom bostaden i den takt kunden önskar samt ställa frågor till mäklaren. Vi värnar om er integritet, därav de bokade visningarna med namn och telefonnummer. Ni har på så sätt möjlighet att få reda på vilka som besökt er bostad.

Budgivning

En budgivning kan uppkomma när flera spekulanter är intresserade. Vi använder oss av öppen budgivning, den vanligaste varianten. Det innebär att spekulanter lämnar sitt bud till ansvarig fastighetsmäklare, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av båda parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till sälj-aren, som tar ställning till om budet ska beaktas.

Kontrakt

Då kontraktsmötet äger rum går fastighetsmäklaren igenom kontraktet och stämmer av om det råder några oklarheter. Vid detta tillfälle har även säljaren möjlighet att teckna en dolda felförsäkring.

Flyttsläp

Ni får också, kostnadsfritt, låna ett flyttsläp under en dag när ni säljer er bostad genom oss.

Tillträde

Överlåtelse av fastigheten sker enligt överenskommelse. Vi bokar in tid och plats med köpare, säljare och bank. Vid tillträdet överlämnar fastighetsmäklaren en likvidavräkning, vilket är en ekonomisk redovisning mellan säljare och köpare, samt ett köpebrev, som är ett slutgiltigt kvitto på köpet. Säljaren lämnar ifrån sig nycklar och andra handlingar av vikt till köparen.

Skatteberäkning

Efter avslutad affär erbjuder vi er deklarationshjälp.

Mäklarteamet

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!